Pravna opozorila

Za vsebino odgovarja

v skladu z 2. odst. 55. čl. RSTV:

Avtor
• Fredy Gareis
gareis[at]stadtschreiber-maribor.de

za spletno redakcijo pri ustanovi Deutsches Kulturforum östliches Europa:
• André Werner
kulturblog[at]kulturforum.info

Podatki v skladu s 5. čl. zakona TMG:

Deutsches Kulturforums östliches Europa e. V.
Berliner Straße 135 | Haus K1
14467 Potsdam
Nemčija

Ki ga zastopa:

Dr. Harald Roth (vršilec dolžnosti direktorja)

Kontakt:

Telefon: +49 (0) 331 20098-0
Telefaks: +49 (0) 331 20098-50
deutsches[at]kulturforum.info

Vpis v register društev:

Vpisan v register društev.
Pristojno sodišče: Okrožno sodišče Potsdam
Vpisna številka: VR 2185 P

Izključitev odgovornosti:

Odgovornost za vsebine

Vsebine naših strani so bile ustvarjene z veliko mero skrbnosti. Kljub temu ne moremo prevzeti nikakršne odgovornosti za pravilnost, popolnost in aktualnost vsebin. Kot ponudnik storitev smo v skladu s 1. odst. 7. čl. zakona TMG in v skladu s splošno zakonodajo odgovorni za svoje lastne vsebine na teh straneh. Po 8. do 10. členu TMG pa nismo dolži preverjati posredovane ali shranjene tuje informacije ali preiskovati okoliščin, ki bi kazale na protipravno dejavnost. To ne velja za dolžnost odstranjevanja ali preprečevanja uporabe informacij v skladu s splošno zakonodajo. Tovrstno jamstvo je možno šele, ko izvemo, da gre za dejansko kršitev. Kakor hitro bomo izvedeli, da gre za kršitev, bomo vsebine nemudoma odstranili.

Odgovornost za povezave

Naša ponudba vsebuje povezave do zunanjih spletnih strani tretjih oseb, na vsebine katerih nimamo vpliva. Zato za te tuje vsebine tudi ne moremo jamčiti. Za vsebine spletnih strani, do katerih vodijo povezave, so odgovorni njihovi ponudniki ali operaterji. Strani v času, ko vzpostavimo povezavo, tudi preverimo, ali morda kršijo pravne določbe. V času vzpostavljanja povezave nismo zaznali protipravnih vsebin. Ne moremo pa izvajati permanentne vsebinske kontrole, razen če dobimo konkretne namige o protipravnosti. Kakor hitro bi za protipravnost izvedeli, bomo tovrstne povezave nemudoma odstranili.

Avtorske pravice

Vsebine in prispevki na spletnih straneh, ki jih je ustvaril ponudnik strani, so podvržene nemškemu avtorskemu pravu. Za razmnoževanje, predelavo, širjenje in vsakovrstno ponovno rabo onkraj meja avtorskih pravic je potrebno pridobiti pisno soglasje posameznega avtorja oz. tistega, ki je stran postavil. Dovoljeno je prenašanje in kopiranje teh strani za zasebno, ne pa za komercialno uporabo. V kolikor vsebin na teh straneh ni ustvaril sam ponudnik strani, se upoštevajo avtorske pravice tretjih oseb. Predvsem pa so vsebine tretjih oseb označene kot takšne. Če kljub temu opazite kakršnokoli kršitev avtorskih pravic, vas prosimo, da nas na to opozorite. Kakor hitro bomo obveščeni, da gre za kršitev, bomo tovrstne vsebine nemudoma odstranili.

Varstvo podatkov

Uporaba naše spletne strani je praviloma možna brez navedbe osebnih podatkov. V kolikor nam kdo vseeno posreduje svoje podatke (na primer ime, naslov ali elektronski naslov), je to, v kolikor je sploh možno, na prostovoljni bazi. Teh podatkov brez vašega izrecnega privolenja ne bomo posredovali tretjim osebam. Opozarjamo, da posredovanje podatkov prek spleta (na primer pri komuniciranju prek elektronske pošte) ni povsem varno. Podatkov ni mogoče povsem zaščititi pred dosegom tretjih oseb. Izrecno nasprotujemo uporabi kontaktnih podatkov, ki smo jih dolžni objaviti na strani s pravnimi opozorili, za pošiljanje nezaželjenih reklamnih in informativnih sporočil. Operater spletnih strani izrecno opozarja, da bo uporabil vsa pravna sredstva v primeru nezaželjenega pošiljanje reklamnih sporočil, na primer prek spamov.

Varstvo osebnih podatkov pri uporabi povezave do Facebooka (gumb “Všeč mi je”)

Na naših straneh so prisotne povezave do socialnega omrežja Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. Gumb prepoznate po logotipu Facebooka ali po tem, da na njem piše “Všeč mi je”. Pregled nad gumbi najdete tukaj: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Ko boste obiskali naše strani, bo gumb ustvaril neposredno povezavo med vašim iskalnikom in Facebookovim strežnikom. Facebook tako prejme informacijo, da ste s svojo IP številko obiskali našo stran. Če boste pritisnili na gumb “Všeč mi je”, medtem ko ste prijavljeti tudi na Facebooku, lahko vsebine naših strani neposredno povežete s svojim profilom na Facebooku. Tako lahko Facebook obisk naših strani pripiše vašemu uporabniškemu računu. Opozarjamo vas, da kot ponudniki strani ne vemo, kakšni podatki se ob tem prenesejo niti kako jih bo Facebook uporabil. Nadaljnje informacije o tem najdete na spletni strani Facebooka, ki govori o varstvu osebnih podatkov: http://de-de.facebook.com/policy.php Če ne želite, da lahko Facebook obisk naših strani poveže z vašim uporabnškim računom pri Facebooku, medtem zaprite svoj Facebook profil.

Varstvo osebnih podatkov pri uporabi Google Analyticsa

Ta stran uporablja Google Analytics, storitev Google Inc. ("Google") za analizo spleta. Google Analytics uporablja tako imenovane "Cookies" - piškotke, to so besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in ki omogočajo analizo spletnih strani, ki ste jih obiskali. Informacije o vašem obsiku spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), ki jih ustvari piškotek, se shranijo na Googlovem serverju v ZDA in se tam shranijo. Google te informacije uporablja, da ovrednoti vaš obisk določene spletne strani, ustvarja poročila o aktivnosti spletnih strani za operaterje teh strani ter izvaja druge storitve, povezane z rabo določenih spletnih strani in samega svetovnega spleta. Google te informacije občasno preda tudi tretjim osebam, v kolikor je to z zakonom določeno oziroma v kolikor tretje osebe te informacije obdelujejo po naročilu Googla. Google pa nikakor ne bo povezal vašega IP naslova z drugimi podatki Google Inc. Inštaliranje piškotkov lahko preprečite s tem, da ustrezno ponastavite programsko opremo svojega iskalnika; opozarjamo pa, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo te spletne strani soglašate z obdelavo podatkov, ki jih je Google zbral o vas, na zgoraj opisani način in za omenjene namene.

Viri: Disclaimer na strani eRecht24, portalu za spletno pravo, ki ga je ustvaril odvetnik Sören Siebert, eRecht24 Facebook Datenschutzerklärung, Google Analytics Bedingungen, Datenschutzerklärung für Google Adsense

Quelle: Vir: Pravna opozorila smo ustvarili z generatorjem pravnih obvestil odvetnika Sörena Sieberta (Impressum-Generator).